KRUIDENWANDELINGEN

 

 

In Mühlbach en omstreken zijn kruiden heel talrijk en goed bewaard. De inwoners willen hun kennis over deze kruiden graag met jullie delen en daarom werden verschillende kruidenwandelingen uitgestippeld. Op deze wandelingen ontdek je maar liefst 16 kruidenalmen die gelegen zijn rond de Hochkönig en ieder interessante informatie over de kruiden uit de omgeving met jullie kunnen delen. De wandelingen zijn heel gevarieerd, met aangename panoramische uitzichten en culinaire stops.

Hieronder vind je een overzicht van 6 interessante kruidenwandelingen die worden aangeboden.

 

 

Etappe 1: Puur kruidengevoel

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Afstand: 9,9km
Duur: 3u45

Deze wandeling combineert onvervalste kruidengeheimen en een panoramisch uitzicht. Een feest voor alle zintuigen wacht op alle kruidenliefhebbers. Tijdens deze ontspannen wandeling kunnen drie kruidenalmen tegelijk worden ontdekt! In het Obersteghof biedt Rosi Rainer informatie over wilde kruiden en zalfvoorbereiding. Naderhand geeft Angelika Perterer van Arbesreitalm u graag tips en informatie over rustgevende kruidenthee voordat u haar prachtige kruidenlikeuren met Walli Leitner in de Hinterjetzbachalm uitprobeert.

Etappe 2: Kruidenpanorama wandeling

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 14,7km
Duur: 6u

Smakelijke kruiden en een uniek uitzicht op de Hochköng kunnen tijdens deze tour worden verkend. Een langere fase, maar elke stap waard! Over zachte heuvels en door prachtige bossen leidt deze wandeling, altijd met een prachtig uitzicht op de Hochkönig. Kruidengeheimen worden uitgezonden op de Mussbachalm, wanneer alles draait om de “kwaadaardige zalfzalf”. Vooral heerlijke zelfgemaakte kruiden zijn verkrijgbaar bij de Steinbockalm en Gabühlehütte. Op de Grüneggalm wordt u ook verwend met zelfgemaakte kruidenschnaps.

 

Etappe 3: Kruidengeheimen van Dienten

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 12,1km
Duur: 5u

Panoramische wandeling naar Königsbergalm en Bürglalm. We genieten van de natuur en de Dänner-bossen, het fantastische uitzicht op de Salzach-vallei en de Hochkönigmassiv en versterken ons met kruiden- en wildgerechten uit Dienten

Etappe 4: Kruiden aan de voet van de Hochkönig

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 11km
Duur: 4u

Aan de voet van de Hochkönig zijn in het wilde en romantische alpenlandschap talloze heilzame kruiden te vinden. Er is zeker een geschikt kruid voor iedereen! Langs dit hooggelegen parcours vindt u kloven en bergbeekjes, weelderige alpenweiden en imposante uitzichten op de Hochkönig en de Mandlwände, evenals een prachtig uitzicht op Dachstein, Hohe Tauern en de Grossglockner.

Etappe 5: Alle goede kruiden zijn  drie…

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 17,8km
Duur: 6u30

Geniet op één dag van drie kruidenalmen en een prachtig uitzicht op het Hochkönig-massief! Zelfs als het eerste deel van het podium steil omhoog gaat; je bent de inspanningen bij het zien van de adembenemende Hochkönigpanorama’s meteen vergeten. Versterking van de mogelijkheden op de kruidenalmen zorgen voor de zekere energie kick.

Etappe 6: Kruidenwandeling met uitzicht

Moeilijkheidsgraad: zwaar
Afstand: 22,2km
Duur: 8u

Panorama en kruiden vormen in dit stadium een ​​symbiose. Deze tour voert door prachtige bossen, die keer op keer uitzicht bieden op de omliggende bergen.