ZOMERACTIVITEITEN

 

 

Tijdens de zomer is het heerlijk vertoeven in Mühlbach am Hochkönig. Het dorp wordt ook wel het “bergdorp der dieren” genoemd (omwille van de prachtige natuur en de veelzijdigheid aan dieren in deze bergen). De “mascotte” van het dorp is een marmot, een dier dat in deze regio heel vaak voorkomt. Vandaar de naam van het hotel Marmotta Alpin Hotel.

 

Het gebied rond het majestueuze Hochkönig Massief (2941 m) heeft drie belangrijke dorpen; Mühlbach am Hochkönig, Dienten en Maria Alm. Het is een bestemming echt voor het hele jaar, met veel activiteiten in de zomer. Het klimaat in de zomer is aangenaam; veel tijd om van de zon te genieten met temperaturen rond 25c.

 

Diverse (sport)activiteiten staan ter beschikking. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen of mountainbiketochten. Ook watersporters en alpinisten vinden hier goede mogelijkheden om hun hobby uit te oefenen. Het aanbod van activiteiten in Mühlbach am Hochkönig verzekert dat je je hier tijdens je zomervakantie geen moment hoeft te vervelen.  Ook een bezoek aan de ijsgrotten, het kopermijnmuseum, het prachtige Salzburg of het meer van Zell am See mag niet ontbreken.Hieronder vind je een overzicht van de meest favoriete activiteiten van onze gasten. Maar deze lijst is zeker niet volledig. De bergen bieden oneindig veel mogelijkheden…

 

Mocht je nog vragen hebben aarzel niet ons te contacteren. We helpen je graag verder. Ook in het hotel is heel wat informatie aanwezig over deze activiteiten en Pascal en Pascale maken graag een reservatie voor onze gasten op aanvraag.

 

HOCHKÖNIGKAART

 

Wie in Marmotta Alpin Hotel verblijft ontvangt als geschenk de Hochkönigkaart voor de duur van zijn verblijf. Een geschenk met toegevoegde waarde, want daarmee kunt u tot de dag van vertrek genieten van vele kortingen en gratis vakantieaanbiedingen in de regio Hochkönig en omgeving.

In de regio Hochkönig is de gast nog steeds koning!

 

Voor meer info over de hochkönigkaart, zie hier

WANDELEN – 340km bewegwijzerde wandelpaden

 

Mühlbach biedt talrijke goed bewegwijzerde paden. Van gemoedelijke, eenvoudige paden tot veeleisende bergtochten. Van alle routes is ook de moeilijkheidsgraad vermeld, waardoor je nooit voor verassingen komt te staan.

Met de Hochkönigkaart, die kosteloos wordt aangeboden bij uw verblijf in Marmotta Alpin Hotel, kunt u gratis gebruik maken van de zomerkabelliften en wandelbussen. Bovendien worden regelmatig gratis wandeltochten aangeboden met een lokale gids (weekprogramma is ter beschikking aan de receptie van het hotel).

 

 

 

FIETSEN – Voor ieder wat wils, racefiets, MTB of E-Bike

 

De Hochkönigregio wordt door vele magazines erkend als een waar fietsparadijs.

Verkies je een fietstocht met beperkte hoogtemeters, dan fiets je rustig langs de Salzach rivier. Verkies je te klimmen dan is de klim naar Arthurhaus een mooie optie. Voor gedreven klimmers is een fietstocht naar de Edelweissspitze op de top van de Grossglockner een ware belevenis. De hoogste berg van Oostenrijk ligt namelijk op 60km van Marmotta Alpin Hotel.

In Mühlbach vindt u ook goed gemarkeerde, mountainbikeroutes. Met je Hochkönigkaart neem je je fiets kosteloos mee op de kabelbaan naar boven en daal je nadien af met je mountainbike over schitterende bergpaadjes.

Op diverse plekken zijn er laadstations om uw e-bike weer op te laden. Het mooie van de e-bike is dat zelfs de meest steile en onverharde bergpaadjes voor iedereen bereikbaar zijn en dat de meest schitterende plekken niet langer enkel voorbehouden zijn aan ervaren fietsers.

In het centrum van Mühlbach bevindt zich een fietswinkel waar ook E-bikes en mountainbikes te huur zijn.

ZWEMMEN

 

Zowel in Mühlbach am Hochkönig als Maria Alm is er een openluchtzwembad. Met de HochkönigCard, die bij uw verblijf bij Marmotta Alpin Hotel is inbegrepen, heeft u hier gratis toegang.

Beide zwembaden beschikken over een babybad met een glijbaantje en een leuke waterglijbaan. Bovendien is er telkens een groot zwembad van 25m lang om baantjes te trekken. Rondom de zwembaden is voldoende plaats om op het gras te zonnenBij beide zwembaden zijn douches en een leuk restaurant met terras aanwezig.

GOLF

 

Marmotta Alpin Hotel is een ideale locatie voor golfvakanties. Er zijn niet minder dan 15 golfbanen in de nabijheid van het hotel.

Het afwisselende landschap van het Salzburgerland maakt een golfpartijtje tot een hele uitdaging. De bergen, bossen, meren en alpenweiden zorgen voor een fijne sfeer tijdens het golfen. De golfbanen zijn erg goed onderhouden en laten u een prachtig stukje Salzburgerland beleven.

 

KLIMMEN

 

De bergen rond de Hochkönig zijn een droom voor elke klimmer. Hier worden talrijke klimroutes van verschillende moeilijkheidsgraden aangeboden.

De Hochkönig is met zijn 2.943 meter hoogte één van de hoogste bergmassieven in de Alpen. Van oudsher wordt er dan ook veel aan bergbeklimmen gedaan in deze regio. De vele moeilijkheidsgraden en talrijke routes maken dat de regio Hochkönig een waar klim- en bergsport paradijs is. Uiteraard is een goede voorbereiding heel belangrijk en voor de onervaren bergbeklimmers is een gids zeker aan te raden!

RAFTING & CANYONING

 

Raften is onder de sportieve vakantiegangers ook zeer populair in de Hochkönig regio omwille van de talloze rivieren met stroomversnellingen. In de directe omgeving van Marmotta Alpin Hotel zijn meerdere mogelijkheden om een rafting tocht te maken.

De tochten worden georganiseerd door gespecialiseerde begeleiders en duurt ongeveer twee uur.

Naast rafting is ook canyoning een ware ontdekking. Hierbij loodsen ervaren begeleiders je door kloven en waterpartijen.

GROSSGLOCKNER

 

Elke kilometer en elke van de maar liefst 36 bochten op de Großglockner Hoogalpine Route is een beleving op zich. De Edelweisspitze is het ultieme doel. Hier heeft u een fantastisch uitzicht op Oostenrijks hoogste berg, de Großglockner (3.798 meter) en de langste gletsjer van de Oost-Alpen, de 9 kilometer lange Pasterze.

Deze route is waarschijnlijk een van de mooiste bergroutes in de wereld. De weg is begaanbaar voor auto’s en motoren, maar ook voor racefietsers en mountainbikers. De route is 48 kilometer lang en verbindt Bruck en Heiligenblut met elkaar. De route is alleen geopend tussen Mei en Oktober.

 

 

LIECHTENSTEINKLAMM

 

De Liechtenstein Kloof is niet alleen een van de mooiste kloven in de Alpen, het is ook het langste en diepst toegankelijke wild water ravijn in de Alpen! Dit magnifieke natuurfenomeen is absoluut een bezoek waard.  Over overhangende bruggen leidt een pad u naar een schitterende waterval.  Een wandeling door de kloof duurt ongeveer anderhalf uur.. De Liechtenstein Koof is een geweldig uitje voor de hele familie. De stevige bruggen en paden zijn veilig onder alle weersomstandigheden. Goede schoenen en (warme) kleding zijn aan te bevelen, afhankelijk van de temperatuur.

 

 

IJSGROTTEN in WERFEN

 

De grootste ijsgrot ter wereld ligt op 20min van Marmotta Alpin Hotel en is zeker een aanrader voor elke natuurliefhebber.

Dit unieke, natuurlijke wonder kan bezocht worden tussen April en Oktober. Er zijn rondleidingen, die elk half uur starten en ongeveer 1,5 uur duren.
Zorg ervoor dat je de juiste schoenen en kleding aanhebt. Het liefst komt u zo vroeg mogelijk, omdat het hier druk kan zijn, zeker in Juli en Augustus.

BURCHT VAN HOHENWERFEN

 

De burcht van Höhenwerfen ligt in de nabijheid van Marmotta Alpin Hotel en is een bekende bezienswaardigheid in Salzburgerland. Deze burcht werd gebouwd in 1066 en is gelegen op een rotswand met een schitterend uitzicht op de omringende bergen.
De geveerde jagers van het provinciale valkencentrum, het indrukwekkende wapenarsenaal, de musea en de donkere hoekjes moedigen alle bezoekers aan om op onderzoek uit te gaan binnen de massieve muren van dit oude kasteel…….

PARAGLIDING

 

Pargagliding is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je glijdt geluidloos door de lucht met diep onder u het indrukwekkende Oostenrijkse Alpenlandschap.
U heeft geen eerdere ervaring nodig om een zogeheten tandemvlucht te kunnen maken. Iedereen ouder dan 6 jaar kan paragilden onder begeleiding. Afhankelijk van het weer en de wind kunt u op verschillende plaatsen rondom Mühlbach am Hochkönig de lucht in!

BERGDORP der DIEREN

 

Mühlbach biedt voor kleine gasten 2 grote speeltuinen aan. De eerste speeltuin is gelegen in het midden van het dorp, waar ook een kinderboerderij bij is. De tweede is op de Schneeberg, bij de Karbachalm, die door gebruik van de kabelbaan gemakkelijk te bereiken is.

Op de kinderboerderij mogen de kleinsten de dieren aaien en knuffelen. Er zijn 6 publiek toegankelijke kinderboerderijen in Hochkönig waar je diersoorten van dichtbij kan ervaren; alpaca’s, hangbuikzwijnen, dwerggeiten, schapen, pony’s en nog veel meer maken dit tot een geweldige ervaring voor jong én oud! De kinderboerderijen zijn gratis toegankelijk.

 

 

GEOCACHING

 

Geocaching is moderne schattenjacht of speurtocht met een GPS-apparaat. Met behulp van coördinaten ga je op jacht naar kleine doses, die verborgen kunnen worden op de mooiste, geheimzinnigste of gekste plekken. Als je eenmaal de “schat” hebt gevonden, kun je een klein voorwerp uit de inhoud van het blikje verwisselen, je bezoek registreren en het blikje weer op dezelfde plaats verbergen – voor de volgende geocacher…..
Schatkaarten zijn verkrijgbaar bij de Toursimus kantoren Maria Alm, Dienten en Mühlbach.

MOUNTAINKARTING

 

Je vertrekt met de kabelbaan van Karbachalm naar een hoogte van 1300 meter en daarboven begint het mountenkarting avontuur. Iedere deelnemer krijgt een gocart ter beschikking waarmee je terug naar beneden rijdt. De route kronkelt over een kiezelbaantje gedurende 6,5 km en met een hoogteverschil van 700 meter door een prachtig landschap in het dal. De spectaculaire rit met de gocart is gegarandeerd een hit voor gezinnen, groepen of bedrijfsevenementen.