Ontdek de omgeving

 • Genieten in de bergen

 • Mühlbach am Hochkönig ligt op ongeveer 8km ten westen van Bischofshofen en ongeveer 45min ten zuiden van de Oostenrijkse stad Salzburg. Vind ons hotel op Google Maps.

  Het dorp Mühlbach am Hochkönig ligt in de idyllische groene valei bij de Mandlwand en Hochkönig berg in het hart van Salzburgerland.

  De omgeving is niet alleen geschikt voor winterse skivakanties, maar ook tijdens de zomerperiode verrast de omgeving haar bezoekers met talrijke activiteiten. De prachtige meren, verscheidene wandelroutes, de Sound of Music tour in Salzburg en vele andere attracties maken Salzburgerland tot een fantastische omgeving voor vakanties het hele jaar door.

   

  MÜHLBACH – HET BERGDORP VAN DE DIEREN

  Mühlbach is een oud kopermijn dorp dat nu bekend is als een rustig winters skioord en een zomers wandel- en fietsgebied. Het gebied heeft meerdere bekende bergtoppen, zoals de Schneeberg en de Hochkönig.

  Mühlbach ligt aan de voet van het skigebied “HOCHKÖNIG”, een onderdeel van het grotere skigebied “SKI AMADE”. Het Hochkönig skigebied is jong, groot en heeft een heel persoonlijke toets. Dat alles maakt het tot een wit paradijs, een skigebied waar je jaar na jaar naar wil terugkeren.
  Mühlbach, Dienten en Maria Alm zijn met elkaar verbonden door de Hochkönigstour. Een unieke ervaring voor de volledige familie. Geniet van 32 ononderbroken kilometer piste en 6700 hoogtemeters, alles in één dag.

  In de zomer transformeert Mühlbach in het Bergdorp van de Dieren! Waarom? Omdat hier de vos en haas letterlijk goeienacht zeggen! In Mühlbach vind je minimum 2x zo veel dieren als inwoners. Je kan er meer dan 30 attracties bezoeken en bewonderen, met vele dierenprogramma’s voor kinderen.

  Fietsen, wandelen, genieten en de alpennatuur ontdekken, dat kan elke dag in Mühlbach. De wandelroutes aan de voet van de Hochkönig zullen je imponeren met dromerige panorama’s. In de zomer kan je op de uitgestippelde routes wandelen, in de winter worden de routes omgetoverd naar de ideale pistes om te rodelen en skiën. Mühlbach blijft één van de mooiste insider tips van de Alpen.

   

  DIENTEN

  Dienten ligt naast Mühlbach en staat bekend als de meer romantische kant van de Hochkönig omgeving. Laat je verwelkomen door de warmte van Dienten, ook gekend voor zijn eeuwenoude landbouwtraditie. Het beelderige natuurlijke landschap van het impressionante Hochkönig massief alsook het mist-vrije hooggelegen gebied belooft stilte en relaxatie. Zonnige alpenweiden en fonkelende sneeuw zijn de elementen van een unieke achtergrond.

   

  MARIA ALM

  Naast Dienten vind je Maria Alm, een Salzburg dorp uit de ouwe tijd, tussen de Hochkönig en het Steinernes Meer. Maak je skis vast en geniet van de zonnige hoogtes. Of bezoek de Almabtrieb festiviteiten wanneer de koeien terugkomen van het grazen op de alpenweiden, geniet van de Triefen cascades van Hinterthal of het Jacobi Ranggeln worsteltoernooi. Elk seizoen heeft hier zijn traditionele hoogtepunten. Geef toe aan je nieuwsgierigheid en ervaar een krachtige omgeving en haar bevolking.