DE KONINGSWEG

Wandelen zonder bagage in Hochkönig gebergte

 

De Koningsweg bedraagt 74 km / 4.824 hoogtemeters en bestaat uit 4 etappes langs het Hochkönigmassief en langs 3 dorpen (Maria Alm, Dienten en Mühlbach).

 

In vier etappes en een rustdag ertussen loop je langs het Hochkönig-massief van berghut naar berghut. Vertrek is voorzien in Maria Alm, dan voert de wandelweg je naar Dienten en daarna naar Mühlbach. In Mühlbach kan je een rustdag invoeren en nadien terug via Dienten naar Maria Alm wandelen.

 

  1. Etappe 1: Maria Alm – Dienten (16,2km / 5u30h / 1232hm)
  2. Etappe 2: Dienten – Mühlbach (22,2km / 7u / 668hm)
  3. Etappe 3: Mühlbach – Dienten (13,9km / 6u30h / 1239hm)
  4. Etappe 4: Dienten – Mühlbach (22,1km / 8u30h / 1314hm)

 

 

Zonder bagage

 

Terwijl u comfortabel en ontspannen de Königsweg wandelt en ervan geniet, wordt voor uw bagage gezorgd. Uw koffers worden van het ene stadium naar het andere gebracht naar uw reeds geboekte hotel of pension. Uw bagage wacht op u in de volgende accommodatie.

 

 

Overnachtingen

 

Langs de Koningsweg zijn er verschillende opties voor overnachtingen in rustieke hutten te midden van de prachtige en ongerepte natuur van de Hochkönig..

Wilt u uw accommodatie niet tijdens uw vakantie wijzigen, maar toch de Kongisweg wandelen? Dat kan ook. Je boekt een vaste locatie-accommodatie van waaruit u dagtochten op de Königsweg maakt. Je wandelt met een lichte dagrugzak en keert ‘s avonds terug naar je accommodatie. Dankzij de Hochkönigkaart kan je gratis de wandelbus nemen naar de vertrekplaats naar keuze.

 

 

Info en boekingen

 

Meer info is ter beschikking bij Hochkönig Tourismus Verband

 

https://www.hochkoenig.at/de/sommer-urlaub-salzburg/wandern/koenigsweg.html

Tel.: 0043 6584 20388

Email : region@hochkoenig.at