Activiteiten

 • Ontspannen in de bergen

 • Activiteiten in de winter


  HOCHKÖNIG KAART

  Het ene hoogtepunt na het andere, en dat allemaal met één kaart: de Hochkönig kaart verrast je met talrijke outdoor activiteiten die onze regio te bieden heeft. Ontdek met deze kaart de omgeving rond Maria Alm, Dienten en Mühlbach.

  Ervaar een onvergetelijke vakantie. Voel je één met de natuur, het land en zijn inwoners. Creeër je eigen persoonlijke vakantie met de vele voordelen van de Hochkönig Card.

  Meer informatie is te verkrijgen in het toerismebureau in het centrum van Mühlbach am Hochkönig.

  Tel. +43 (0) 6584 20388 40
  muehlbach@hochkoenig.at

   

  LANGLAUFEN

  Word één met de natuur en je lichaam. Op de uitgebreide langlaufpistes in Ski Amadé – 714 km in totaal – krijg je tal van gelegenheden om te genieten van het prachtige winterlandschap tijdens de fysieke activiteit.

  Langlaufen is optimaal voor langeduurtrainingen en trekt ook veel nieuwkomers. De speciale langlaufcursussen leren je hoe je op korte tijd optimaal kan langlaufen waarna je de prachtige natuur kan ontdekken. Gevorderde skiërs kunnen ook van deze gelegenheid gebruik maken om de nieuwste langlauftechnieken te leren van ervaren instructeurs.

   

  RODELEN

  Een absolute must do is het rodelen op een van de vele natuurlijke afdalingen. Zowel overdag als ‘savonds onder de sterrenhemel, romantisch of in volle actie. Doorheen Ski Amadé gebieden vind je rodelbanen zowel voor kinderen als volwassenen.

   

  IJSSCHAATSEN EN CURLING

  In elke regio vind je natuurlijke en artificiële ijsschaatspistes die je uitnodigen om ontspannen te glijden op een prachtige locatie.

  Wat extra actie op het ijs

  Een van de oudste en meest simpele ijssporten is curling. Eenieder kan het eens uitproberen op een van de vele curling banen. Het is een leuke ontspanning met vrienden of om in contact te komen met de lokale bevolking. En voor wie competitief is ingesteld, worden populaire gast tornooien georganiseerd.

   

  SNEEUWSCHOEN WANDELEN

  Ben je fan van de rust en de weidse zichten op het platteland? Dan is een sneeuwschoen wandeling wat je zoekt! Tijdens een van de wandelroutes met gids zal je de berg beklimmen dwars door glinsterende sneeuw met zicht op de zonovergoten heuvels. Enkel de dieren van het bos gingen je voor in deze paden, de kans bestaat dat je er eentje of meerdere op je pad tegenkomt.

  ACTIVITEITEN IN DE ZOMER


  HOCHKÖNIG ZOMER LIFTEN

  De frisse berglucht, de groene weiden, het unieke Hochkönig panorama, de gastvrijheid van de bewoners,… allemaal redenen om naar Mühlbach te komen. Kies jouw persoonlijke favoriet onder de talrijke wandelroutes en laat je verleiden!

  De zomerliften brengen je veilig en comfortabel naar nieuwe hoogtes. De volgende liften zijn beschikbaar tijdens het zomerseizoen :

  • Karbachalm kabelbaan – cabinelift – Mühlbach, vlakbij Marmotta
  • DeDorfj@t Natrun – Maria Alm
  • Schwarzeckalmbahn 6-personen
  • Hochmaisbahn 6-personenGabühel dubbele zetellift – Dienten
  • Bürglalmbahn 6-personen Dienten

   

  ZOMERRODELBAAN BIBERG

  De Biberg in Saalfelden is een populaire excursie uitstap. Je vindt er een 1,6km lange Alpine rit. Puur plezier!

   

  E-BIKE

  Hochkönig is werelds Nr 1 E-BIKE regio met een netwerk van laadstations op de berg en in de vallei, voorzien voor alle huidige E-BIKE systemen.

  Ontdek vanaf eind juni talrijke prachtige locaties in het Hochkönig gebied, door de bergen met fantastisch zicht op de vallei en de bergflanken zonder zich in het zweet te rijden. De E-bike helpt je naar de top van de berg. En bovenop de berg kan je genieten van een lekkere pannenkoek terwijl je E-bike wordt opgeladen.

  Meer info over het E-bike programma vind je in het bureau voor Toerisme in Mühlbach.

   

  MOUNTAINBIKE

  Ook voor mountainbikers is Mühlbach een paradijs. Ontdek de bergen uphill en downhill en geniet van het fantastische uitzicht als beloning na een stevige beklimming langs smalle bospaadjes.

   

  TENNIS

  Mühlbach heeft 4 tennisterreinen aan het begin van het dorpscentrum in de richting van Pronebengut. Reservatie kan ter plaatse.

   

  DE HOCHKÖNIG OPENLUCHTZWEMBADEN

  Muhlbach:
  In het dorpscentrum van Mühlbach vind je een groot verwarmd 25 meter buitenzwembad met een grote ligweide en apart kinderzwembad. De allerkleinsten beleven plezier aan de olifantenglijbaan.
  Maria Alm:
  In Maria Alm vind je het Sommerstein waterpretpark met een 40m lange waterglijbaan, bubbelbaden, waterfonteinen, massagebaden, kinderzwembad en speeltuin.

  Meer informatie over het waterpretpark en het openluchtzwembad vind je op :

  http://www.hochkoenig.at/

   

  GEOCACHING

  Geocaching is een moderne schattenjacht waarbij een GPS je de weg wijst. De coordinaten van de schatten worden uitgewisseld via de website www.hochkoenig.at/muehlbach of op geocaching.com. Het is een spel dat wereldwijd gespeeld wordt en voor iedereen toegankelijk is. Geloof het of niet, er zijn intussen al meer dan 1,5 miljoen schatten verstopt.

  De basisprincipes zijn simpel: Wandelaars, families, kinderen,… verstoppen een kleine verrassing (een boekje, zakmes,…) in de zogenaamde schattenkist. De verstopplaats wordt aan de hand van GPS coordinaten gedeeld op het Internet. Met een GPS ga je op stap om jouw schat te vinden. Wanneer je de schat gevonden hebt, mag je de inhoud van de schattenkist ruilen voor een cadeautje dat jij zelf in de schattenkist wil achterlaten. Laat anderen weten dat je bent langs geweest, en plaats de schattenkist op exact dezelfde plaats als waar je hem gevonden hebt. De volgende bezoeker vindt jouw schat en ruilt deze voor een ander cadeautje dat hij achterlaat, en zo gaat het spel verder.

  Wanneer we de verschillende schatkisten verstopten in Mühlbach, hielden we rekening met alle types schatzoekers. Je kan een gemakkelijke route kiezen voor de hele familie met kinderen, of als echte ervaren geocacher op een avontuurlijk pad gaan. In Mühlbach zitten meer dan 50 schatten verborgen, wachtend om te worden gevonden. In Dienten vind je ongeveer 20 schatten. De GPS kan in het bureau voor toerisme in Mühlbach kosteloos uitgeleend worden.

   

  BERGBEKLIMMING

  De Hochkönig is een van de machtigste rotsen in de Noordelijke Alpen, gelegen in de Zuid-Oostelijke regio van de Berchtesgaden Alpen. De Hochkönig biedt een ruime variatie voor klimmers, liefhebbers van vaste-touwenparcours en ambitieuze bergbeklimmers.

   

  Vaste-touwenparcours op de Hochkönig

  Ervaren bergbeklimmers krijgen waar voor hun geld op de Königsjodler, een van Oostenrijkse top klimpaden. En voor wie de klimspieren al eens wil opwarmen kan starten met de Grandlspitz klimroute.

   

  Bergbeklimmen op de Hochkönig

  Wie houdt van spannende klimroutes varierend van level 3+ tot 9, met de vele houvasten die de kalksteen steile rotsen van de regio te bieden hebben, kan zich uitleven op een van de 300 verschillende bergbeklimroutes van de Hochkönig.